Lindab Z C U profilok

Lindab Z C U profilok

Lindab Z C U profilok, könnyű gerendák

A Lindab Z C U profilok kiváló választást jelentenek akár szelemen-rendszerekről, födémszerkezetekről, tető szaruzatokról vagy szerelt falváz-szerkezetekről beszélünk. Kisebb épületek esetén a fő tartószerkezet kialakítására is kiválóan alkalmasak (lásd: SBS és SBS Maxi csarnok rendszerek). Alapanyaguk minden esetben nagy szilárdságú, tüzihorganyzott acéllemez. Összeszerelésük és rögzítésük könnyű, gyors.

Lindab Construline Z C U profil árlista
Lindab Z C U árlista

Lindab Z C U árlista

Lindab áruház

Röviden a Lindab Z C U profilokról

Lindab - újrahasznosítható alapanyagok
újrahasznosítható anyag

A Lindab könnyű gerendák előnyei, hogy kis súlyúak, tartós felületvédelemmel rendelkeznek (kétoldali cinkréteg), nagy teherbíró képességűek, könnyen összeszerelhetőek és rögzíthetőek, megtartják az eredeti alakjukat, geometriájukat, ellenállnak a biológiai hatásoknak (nem penészesednek, nem gombásodnak) és újrahasznosíthatóak .

Lindab áruház

Lindab Z és C profil tető szelemen és falváz

Lindab Z C U
Lindab Z C U profil tetőszelemen és falváz

Acél- és vasbeton főtartós csarnokok tető- és fal szelemeneként a legoptimálisabb a Z és C profilok használata. A nyílászárók kiváltó keretei általában C profilokból készülnek. A Lindab Z és C szelvényei eltérő méretű alsó és felső övvel készülnek (aszimetrikus tartók), ezáltal egymásba fordítva, átfedéses toldásokkal gazdaságosan illeszthetőek.

Lindab áruház

Lindab C profil födémszerkezetek (LindabFloor)

Lindab Z C U profil
Lindab C profil födémszerkezet

A Lindab C profilok alkalmazásával kis súlyú födémszerkezetek építhetők, akár új tervezésű szerkezetben, akár meglévő épület bővítéseként (pl. utólagos galériaszint). A könnyűszerkezetes födémek kiváló zaj- és rezgéscsökkentést biztosítanak. A Lindab teherhordó trapézlemezek segítségével rendkívül gyors bennmaradó zsaluzat készíthető.

Lindab áruház

Lindab Z C U profil tetőszerkezetek (LindabRoof)

Lindab Z C U
Lindab Z C U profil tetőszerkezet

A meglévő lapos tetős, elavult vízszigetelésű, ezért gyakran beázó épületek gazdaságos és biztonságos felújítására ad esztétikus lehetőséget a Lindab Z és C profiljaiból építkező vázrendszer. Az új, nagyobb hajlású tetőfedés trapézlemezből, cserepeslemezből, igényesebb esetben korcolt SRP vagy PLX-síklemezből készülhet a Lindab Rainline ereszcsatorna rendszer elemeivel kiegészítve.

Lindab áruház

Lindab Z C U profil rácsos tartók (LindabTruss)

Lindab Z C U
Lindab Z C U profil rácsostartók

A LindabTruss rácsos tartók C profilokból összeállítható, nagy fesztávolságú (10 métertől) könnyű tetőszerkezetek megvalósítására alkalmasak. Kivitelezhetők különféle függőleges teherhordó szerkezeteken (téglafal, téglapillér, vasbeton vagy acél oszlop); akár új építésű csarnokszerkezeteknél, akár meglévő épületek tetőszerkezeteinek felújítása esetén is.

Lindab áruház

Lindab Z C U profil épületszerkezet (Lindab SBS)

Lindab Z C U profilok Lindab SBS
Lindab Z C U profilok
Lindab Z C U Lindab SBS
Lindab SBS

Az SBS kisépület-rendszer kiválóan alkalmas kis- és középméretű (50-300 m2) csarnokok, raktárak, tárolók, irodaépületek megvalósítására. Az épületrendszer alapelemei az 1,0m-enként elhelyezett, tüzihorganyzott C profilokból álló acél portálkeret főtartók. A tető- és falburkolat a felhasználói igényeknek megfelelően többféle megoldással (hőszigetelt, szigeteletlen) is készülhetnek.

Lindab Z C U profilok Lindab SBS Maxi
Lindab Z C U profilok
Lindab SBS Maxi
Lindab SBS Maxi

A Lindab SBS Maxi épület-rendszer a nagyobb méretekre ( 9-18 m fesztáv) ad megoldást. A tartószerkezet (oszlopok, gerendák) egymásnak fordított, dupla Lindab C profilokból állnak a nagyobb teherbírás érdekében. A tető szelemenek és a falváz ebben az esetben is Lindab Z és C profilok alkalmazásával készül.

Ezekről bővebben: Lindab csarnok építés

Lindab áruház

Lindab Z C U profil falváz (Lindab Construline)

Lindab Z C U
Lindab Z C U profilok falvázrendszer

A Lindab vékonyfalú acél C és U profilokból (falvázak és vezetősínek) készíthető falváz-szerkezetek felhasználhatók egy- ill. kétszintes könnyűszerkezetes házak teherhordó főfalaiként, illetve többszintes vázas épületek kitöltő falaiként. A perforált gerincű profilok alkalmazásával a teljes falszerkezet eredő hőátbocsátási tényezője kb. 1,5-szer kedvezőbb, mint a tömör szelvényből kivitelezett váz. Ezáltal a fal hőszigetelő képessége a legszigorúbb előírásoknak is megfelel!

A perforált profilokat a Lindab áruház nem tartalmazza, de kérésére ajánlatot küldünk vagy további segítséget adunk a megfelelő termék kiválasztásában.

Keressen minket bizalommal: Elérhetőségeink

Lindab Z C U profilok előre lyukasztása

Lindab Z C U lyukasztás
Lindab Z C U profilok gyári előre lyukasztás jelölése

A vékonyfalú Z C U szelvények kapcsolatainak kialakítása önfúró csavarral vagy hatlapfejű metrikus csavarral történhet. Az első esetben nincs szükség a profilokon előlyukasztásra, a Lindab Kft. az önfúró csavaros illesztéshez megfelelő méretű és vágófejű, kiváló, nagy teherbírású és kitűnő minőségű kötőelemeket kínál. Metrikus csavarok esetében a csavarátmérőhöz igazodni kell. A gyári előlyukasztás révén a helyszíni szerelés gyorsabb és a lyukperemek korrózióvédelme is sokkal jobb, mint helyszíni fúrás esetén. A Lindab által gyártott és szállított Z C U profilok minden esetben az övre kívülről felvitt videojet-es jelölést kapnak. A jelölés kötelező része a rendelésszám, a gyártási dátum, a megrendelő neve, a profil típusa és hossza, ami a helyszíni beazonosítást teszi egyszerűbbé, és a minőségbiztosítási eljárás alapja is. Lehetőség van a megrendelő által megadott, bizonyos hosszúságú szabad szövegű karaktersor felvitelére is, ami a tervrajzokon megadott kódok feltüntetésével a helyszíni beazonosítást segíti.

Lindab Z C U árlista

Lindab Construline Z C U profil árlista
Lindab Z C U árlista

Lindab Z C U árlista

Lindab áruház

A Lindab által gyártott szelemenek, könnyű gerendák a precíz gyártásnak köszönhetően rendkívül könnyen használhatóak. A pontos gyári lyukasztások gyorsítják és megkönnyítik a helyszíni szerelést.

A profilok geometriai és statikai jellemzőiről bővebben

Lindab Z C U profilok katalógus

Lindab Construline alkalmazástechnika