Lindab szendvicspanel szerelés

Lindab szendvicspanel szerelés bemutatása

Szeretnénk bemutatni megrendelőinknek a Lindab szendvicspanel szerelés lépéseit és eredményét. A Lindab szendvicspanel burkolat előnye, hogy a szerkezet összeszerelése után néhány nap alatt az épületünk zárt és hőszigetelt lesz. A további munkafolyamatok párhuzamosan történhetnek, így a Lindab épület gyorsabban elkészül. A munka lépéseit egy kb. 100 m2-es iroda épület szerelésével mutatjuk be. Az épület egy meglévő épület bővítményeként épült. A kivitelezést és az előkészítést, tervezést is támogatja a Lindab, így a szendvicspanel burkolatú épületek esetén a kivitelezés rendkívül gyors.

Lindab szendvicspanel szerelés

A Lindab szendvicspanel szerelés hasonló folyamat a más gyártók termékeinek szereléséhez. A különbség inkább a termék tulajdonságaiban és termékválasztékban van. A Lindab szendvicspanel kínálata lehetőséget ad, hogy az igényekhez leginkább megfelelő terméket tudjuk kiválasztani.

Az épület tervezése és előkészítése

A megrendelői igények egyeztetése után az építész és a Lindab közreműködésével kialakítottuk a szerkezeti és burkolati megoldásokat, majd az árajánlat készítés után megállapodtunk a munka részleteiben is. A szerződéskötés után az előregyártás és a terület előkészítése (közművek és vasbeton alapozási munkák) párhuzamosan indult.

Lindab szerkezet építése

Az alapozás elkészülése után a helyszínre szállítottuk az épület elemeit.

Az oszlopokat rögzítő csavarok helyét kijelöltük és beragasztottuk a helyére őket. Közben az oszlopokra és gerendákra felszereltük a másodlagos elemeket tartó klippeket.

Lindab szendvicspanel szerelés
Lindab szendvicspanel szerelés

Az oszlopok beállítása a falváz és a merevítések segítségével nagy pontosságot igénylő folyamat. Ha itt pontosak vagyunk a többi folyamat gyorsabb lesz, az épületünk illesztései szebbek, jobban záródóak lesznek. A szendvicspanel szerelés lényege a pontosság.

Lindab szendvicspanel szerelés
Lindab szendvicspanel szerelés

A pozíciók, méretek és tökéletes szögek (függőleges és vízszintes vonalak) ellenőrzése után a nyílászárók fogadó keretei és tetőgerendák, szelemenek szerelése történt. A szerkezet kötőelemeinek végleges rögzítése, teljes erővel meghúzása ilyenkor szükséges, mert sok csavarhoz többé nem férünk hozzá.

Lindab szendvicspanel szerelés
Lindab szendvicspanel szerelés

A Lindab szendvicspanel szerelés előkészítő munkái ezzel elkészültek, következhet a panel burkolatok felszerelése.

Lindab szendvicspanel szerelés

A Lindab szendvicspanel szerelés néhány speciális elem felszerelését igényli. A panelek súlya miatt az alsó lábazati vízvető (színezett Lindab szegély) tehermentesítésére “L” profilú tartóelemet teszünk az alsó pozícióba. A szelemenekre szintén felszerelünk egy “L” profilt a panelek felső végeinek rögzítése miatt.

Lindab szendvicspanel szerelés
Lindab szendvicspanel szerelés

A szendvicspanel tető és oldalfal szerelése akár egyszerre is történhetne, de a kis méret és a szűk hely miatt csak egymást követően végeztük. Először az oldalfali szendvicspaneleket tettük a helyükre, mivel a tetőpanel ezek fölé nyúlik, így az akadályozná a szerelést. Az oldalfali paneleket először a helyére tesszük, bejelöljük rajtuk a nyílászárók helyét, majd kivesszük a panel, kivágjuk a nyílást és a panelt így tesszük véglegesen a helyére. Ezután a panel rögzíthető. A Lindab szendvicspanel szerelés egyik szabálya, hogy a védőfóliát mielőbb távolítsuk el a panelről. Ezt akkor érdemes megtenni, ha már a végleges helyén van és az esetleges vágásai is elkészültek. Az oldalfalak után a tetőpanelek felrakása következett.

Lindab szendvicspanel szerelés
Lindab szendvicspanel szerelés

Ezzel a Lindab szendvicspanel szerelés főbb munkái véget is értek, a darut már igénylik az épület további feladatai.

Ereszcsatornák és szegélyek

A befejező munkák a szegélyek és ereszek felszerelése. Ennél az épületnél a Lindab Astron szögletes ereszcsatornát, és ehhez illő oromszegélyt választotta a megrendelő. A nyílászárók szegélyeit színben a fallal azonos profilokból készítettük el, amihez az alapanyagot a Lindab szolgáltatta. Erre a célra látszó csavarok mellőzésével tettük fel a szegélyeket az épület rendeltetése miatt. Egy ipari vagy mezőgazdasági csarnok esetében erre általában nincs szükség, de itt egy modern irodaépületnél ez is javítja a megjelenést. A Lindab szendvicspanel szerelés egyik nagy előnye, hogy az épület összes tartozéka beszerezhető ugyanattól a gyártótól, így ezek színei egyezőek lesznek. A Lindab szendvicspanel szerelés ezzel a kínálattal a legátfogóbb megoldás a piacon.

Lindab szendvicspanel szerelés
csavarmentes Lindab szegélyek