Lindab rainline ereszcsatorna rendszer

Lindab ereszcsatorna

Lindab Rainline félkörszelvényű ereszcsatornák

A Lindab ereszcsatorna rendszere, a Rainline (“Esőben az első”) közismert a lakossági felhasználású acél termékek között. Ez nem véletlen, hiszen a magyar piacon kapható legjobb ár/érték arányú termék. A kínálat rendkívül széles skálán mozog a versenytársakhoz képest. Sőt, már nem csak a bevonat színében, hanem annak alapanyagában is választható a hosszabb garanciális (30 év!) idővel rendelkező Elite, és az olcsóbb, de mégis tartós Magestic termékcsalád.

Lindab ereszcsatorna Rainline

Ma már Magyarországon is 25-30 éve probléma nélkül működő ereszcsatornák egész sokaságát készítették ezzel a termékkel. Hatalmas választéka minden igényt kielégít, ráadásul könnyen szerelhető.

Lindab ereszcsatorna szerelés

Azonnali vásárlás/ajánlatkérés

Lindab ereszcsatorna Rainline

Lindab szögletes ereszcsatornák

Az ipari, mezőgazdasági, sport, középületek világában, ahol az épület méretei miatt a elvezetendő csapadékvíz nagy mennyiségű, a félkör szelvényű ereszcsatornák nem tudnák kiszolgálni az igényeket. Az ilyen esetekben a szögletes csatorna alkalmazása szükséges, mert ezek kapacitása sokkal nagyobb. A Lindab ereszcsatorna választéka erre is lehetőséget ad.

Alkalmazható a Rainline szögletes függő ereszcsatorna rendszere, aminek a lefolyói továbbra is a jól bevált csövek maradtak. A modern formájú lakóépületekhez és a kisebb ipari, középületekhez ajánljuk.

Lindab ereszcsatorna Rainline szögletes
Lindab ereszcsatorna astron
Lindab Astron ereszcsatorna és oromszegély
Lindab ereszcsatorna astron
Lindab Astron ereszcsatorna és oromszegély

A lefolyó csövek csapadékvíz elvezető csatornába is köthetőek.

Az igazán nagy méretű épületekhez a Lindab Building Systems (ASTRON) ereszcsatorna rendszerét javasoljuk. A nagy raktárak, logisztikai csarnokok, sportcsarnokok, gyártó üzemek tetői akár több ezer négyzetméternyi felületről gyűjtik a csapadékvizet. Itt a függő ereszcsatorna kapacitása még nagyobb, és a lefolyócsövek is szögletes szelvényűek. Vízszállító képességük többszöröse a Rainline rendszernek, alapanyaguk szintén bevonatos acéllemez. Az ipari épületek, középületek világában rendkívül esztétikusak, de lakossági igényekhez nem illenek sem méretben, sem megjelenésükben. A rendszer elemei között nem csak a függő ereszcsatorna és a lefolyócső szerepel, hanem a profilozásnak megfelelő oromszegély is. Így tetszetős külsőt adhatunk az épületnek, keretszerű díszítésként is használhatjuk az eresz rendszert. Ha a lefolyócsöveket a homlokzattal azonos színben használjuk, és a szélső lefolyócsöveket nem az épület sarkaira tesszük, az épület kissé kecsesebb, könnyedebb megjelenést mutat.

Az alapanyagok:

A Lindab Rainline ereszcsatorna esztétikus, könnyen szerelhető, tartós, komplett esővíz elvezető rendszer. Svédacél alapanyagának köszönhetően nem deformálódik, nem vetemedik és nem repedezik, kiváló minőséget kínál, egyesítve a hosszú élettartamot, a variálhatóságot és a könnyű szerelhetőséget. Az acél az ereszcsatorna rendszerek legmegfelelőbb alapanyaga. Könnyebb, mint az öntöttvas, a műanyaghoz és az alumíniumhoz képest minimális a hőtágulása, az ára kedvezőbb az alumíniuménál. A rendszer tűzi horganyzott alapanyaga természetes módon öngyógyító, hiszen bármilyen karcolást vagy vágást automatikusan tömítenek a fémionok, amelyek a kémiai folyamat során újra bevonják a fedetlen acélfelületet. A környezeti hatások elleni védelem érdekében az acéllemezre kétoldali Elite típusú bevonati rendszer kerül, amely a legmagasabb szintű korrózióvédelmet biztosítja, kiváló színtartást nyújt és kivételesen hosszú élettartamot  biztosít. A Lindab ezzel kimagaslik a versenytársak termékei közül.

ereszcsatorna bevonat

Az új alapanyag a Lindab Magestic. Cinkbevonatát 3% magnéziummal és 3,5% alumíniummal erősítjük meg. A tűzi horganyzott cinkbevonat porózus szerkezetű. A magnézium hatékony korróziógátló hatással bír, szilárd szerkezetet képez és tartós védelmet biztosít a korróziós tényezőkkel szemben. A környezeti hatások tesztjei megmutatták, hogy tengervizes környezetben a Lindab Magestic háromszor korrózióállóbb a hagyományos horganynál és korrózióját nem befolyásolja környezetének klórtartalma.

A rendszer elemei:

ereszcsatorna rendszer elemei
Lindab ereszcsatorna

Szakemberek fejlesztették ki szakemberek számára. A bádogos szakemberek szeretik a Rainline rendszerét, nem utolsósorban azért, mert több évtizedes élettartamot biztosítanak rozsdásodás és szivárgás nélkül. Az Elite bevonati rendszer környezetbarát, az acél alapanyag teljes mértékben újrahasznosítható. A rendszer energiatakarékosan, szinte hulladék nélkül szerelhető és minimális karbantartást igényel, ezzel is óvva a környezetünket. Az elemek pattintós kapcsolatokkal építhetőek össze, mindenféle speciális szerszám mellőzésével, ezáltal jelentősen csökkentve a kivitelezési időt. Átgondolt tartozékrendszerének köszönhetően tömítőanyagok, ragasztók vagy egyéb segédanyagok nélkül lehet összeszerelni.

Lindab Rainline árlista

Gyakran használt elemek (nem teljes lista). A Lindab Rainline rendszer teljes termékkínálata megtalálható a Lindab árlista dokumentumban.

Az akciós árak időszakonként más-más termékre vonatkoznak, kérje tájékoztatásunkat a jelenleg érvényes akcióról.

Lindab ereszcsatorna árak árlista
Lindab ereszcsatorna árlista

Lindab ereszcsatorna árlista

Lindab Rainline ereszcsatorna ár

Lindab Rainline ereszcsatorna szerelés

Lindab Rainline ereszcsatorna áruház

Lindab ereszcsatorna kiegészítők

Ereszcsatorna méretezése:

A teljes építőiparra igaz, de a csatornákra különösen, hogy csak akkor “működnek”, ha jól tervezték és jól kivitelezték. Ezek egymás nélkül nem hozhatnak elfogadható eredményt.

Lindab ereszcsatorna minta

Segítünk megrendelőinknek a megfelelő termék kiválasztásában (az igénybevételnek megfelelő alapanyagok kiválasztása, méretezés, bevonati rendszer, kötőelemek, stb.). Tapasztalatainkat felhasználva igyekszünk a tökéletes megoldásokra, a lehető legjobb ár/érték arány elérése mellett esztétikus megjelenést biztosítva. Ehhez a Lindab rendszer hatalmas termékkínálata áll a rendelkezésünkre. Meggyőződésünk, hogy a kereskedelmi és ipari épületek is lehetnek esztétikusak a legfontosabb funkciók kielégítése mellett. Ezért az épületek díszítő elemeit (szegélyeket, ereszeket, stb.) és ezek tartozékait, kötőelemeit is érdemes megtervezni, alaposan átgondolni és gondosan kivitelezni, hiszen látványuk akár évtizedeken át elkísérik azok lakóit, használóit és hangulatuk meghatározó lehet.  Az ereszek méreteit a tető teljes területe határozza meg. Minél nagyobb a tető, annál több víz elvezetésről kell gondoskodnia a rendszernek. Hosszú távon megéri körültekintően eljárnunk, a tető mérésénél és az adatok kiszámításánál. Javasoljuk, hogy a lemért adatokkal keressenek fel a minket, és segítünk a komplett ereszcsatorna rendszer összeállításában, a szükséges elemek kiválasztásában és kiszámításában.

ereszcsatorna méretezése

Függő ereszcsatorna méretezése:

FONTOS! A Lindab által gyártott félkörszelvényű, függő ereszcsatorna névleges méreteinek megadása eltér a Magyarországon szokásostól. Tájékoztatásul megadjuk a hozzávetőlegesen megfelelő méreteket:
125 mm-es -> 25, 150 mm-es -> 33, 190 mm-es -> 40

ereszcsatorna méretezése
ereszcsatorna méretezése

Lefolyó csövek méretezése:

ereszcsatorna méretezése
ereszcsatorna méretezése
ereszcsatorna méretezése

Az egyéb elemek méretezésében (lejtések kialakítása, tartóvasak kiosztása, lefolyócső bilincsek, stb.) is tudunk segíteni ügyfeleinknek. Ajánlatainkat a megfelelő igények figyelembe vételével készítjük el, így elkerülhető lesz a feleslegesen megvásárolt elemekre elköltött pénz elpazarlása, és a keletkező hulladékok mennyisége is csökken. Az elkészült ereszek esztétikus megjelenéséhez hozzájárul, ha az elemeket az igénybevételnek megfelelő, de színben azonos kötőelemek segítségével szereljük össze. A Lindab ereszcsatorna minden színéhez kapható azonos színű csavar és szegecs is.

ereszcsatorna kiegészítők

Keressenek minket bizalommal elérhetőségeink segítségével!

Lindab Rainline ereszcsatorna katalógus

Lindab Rainline ereszcsatorna szerelés

Lindab Rainline ereszcsatorna árak

Lindab Rainline ereszcsatorna áruház

Lindab Rainline Elite