Lindab Life

Lindab 60 éves

A társadalmi felelősségvállalás  fontos részét képezi a Lindab (Lindab Profil, Lindab Légtechnika) azon jövőképének, hogy Európában vezető helyet töltsön be az ipari szellőzéstechnika és az építési rendszerek piacán.

Lindab Life

Társadalmi felelősségvállalás

A Lindab Life a cégcsoport társadalmi szerepvállalással összefüggő szemléletmódját testesíti meg. Négy területet foglal magába – Üzlet, Környezetvédelem, Munkavállalók és Társadalom –. Ezek összesítik a Lindab azon akaratát, hogy jó és hiteles üzleti partner lehessen, a piaci igényeknek megfelelő megoldásokat biztosítson, valamint hogy felelősségteljes és ösztönző erejű munkaadó lehessen. Mindez egyszerűen azt jeleníti meg, hogy a Lindab miként vállal felelősséget a társadalomra és a környezetre ható tevékenységeiért.

Lindab társadalmi felelősség

Környezetvédelem

Ökológiai szempontból hatékony megoldások létrehozása, a környezetre kifejtett minimális hatás mellett. Évek óta a környezetünkért érzett felelősség és a jövő generációk számára hagyott örökség határozza meg tevékenységeinket. E felelősségtudat nem csupán a folyamataink környezetre kifejtett hatásának csökkentését célzó hosszú-, illetve rövid távú tevékenységeinkben és céljainkban nyilvánul meg. Ugyanilyen fontossággal bírnak a kínálatunkban szereplő termékek, amelyek jelentős mértékben hozzá fognak járulni ahhoz, hogy az épületek üzemeltetése energia hatékonyabbá és környezetbarátabbá válhasson. A Lindab szinte mindegyik termelőegysége ISO 14001-es tanúsítvánnyal rendelkező környezetvédelmi vezetési rendszer alapján működik.

Lindab környezetvédelem

Munkavállalók, alkalmazottak

A Lindab számára mindig központi szerepet játszott, hogy motivált, vállalkozó szellemű és komoly szaktudású alkalmazottakkal rendelkezzen. Működése első napjaitól kezdve a hozzáértés, az elkötelezettség és a vállalkozó szellem jellemzi dolgozóit. Ez az emberi érték kulcsfontosságú eszköz ahhoz, hogy a vevők számára a lehető legjobb szolgáltatást és támogatást nyújtsa. Ez vezérli abban, hogy továbbra is ráfordításokat eszközöljön a dolgozók, az ő egészségük, valamint a biztonságos és ergonomikus munkakörnyezet kialakítása érdekében.

Lindab dolgozók

Társadalom

A Lindab fontosnak tekinti a társadalommal, szakmai szövetségekkel, intézményekkel és az állampolgárokkal  kialakított jó viszony ápolását és fejlesztését. A jelenléte hozzávetőleg 30 ország több mint 125 helyszínén természetessé teszi a helyi közösségekkel és vállalatokkal történő együttműködést és támogatásukat, természetesen országonként eltérő ezek társadalmi felelősségvállalása.

Lindab társadalmi együttműködés

Üzleti élet

A Lindab célja megbízható és erkölcsös üzleti partnerként dolgozni, hogy megfeleljen vevői, beszállítói és egyéb partnerei elvárásainak. A Lindab Etikai kódexe és alapértékei központi szerepet játszanak a vállalat szervezetének és működésének irányításában. A fentiek képezik a bizalom alapvető sarokköveit – kiegészítve a Globális Jelentéstételi Kezdeményezéssel (GRI-vel) összhangban levő ENSZ Globális Szerződéssel és a fenntarthatósági jelentéssel – és ezek adtak és adnak alapot egy erős márka felépítéséhez és fenntartásához.  

Lindab üzleti élet

A 2018.05.25-től életbe lévő GDPR szabályozás értelmében, a Lindab Kft. is ezen szabályozás figyelembevételével működik tovább és betartja a törvényben foglalt kötelezettségeit. A vállalat alapvető szándéka az, hogy hozzájáruljon az építési folyamatban található tervezési és kiviteli fázisok egyszerűsítéséhez. Ez magába foglalja a tervezés egyszerűsítését, valamint a termékek, illetve ezek szerelésének és működésének egyszerűbbé tételét. A folyamatok minőségirányítási rendszerek által szabályozottan valósulnak meg. A cégcsoport szinte mindegyik termelőegysége ISO 9001-es tanúsítvánnyal rendelkező minőségbiztosítási rendszer alapján működik.

Cégtörténet

A Lindab Profil és a Lindab Légtechnika üzletágak őse egy kis bádoglemez gyártó műhely volt. Alapítói 1959-ben kezdték meg működésüket a svédországi Lindhultban. 

A műhely működését később áthelyezték Båstadba, amely Svédország déli részén, a Bjäre-félszigeten helyezkedik el. A Lindab azóta a világ különböző részeire kiterjesztette tevékenységét, és jelenleg 31 országban, több mint 125 helyszínen képviselteti magát.   A cég részvényeit 1984-ben hivatalosan is jegyezni kezdték a svéd, majd 1992-ben a dán tőzsdén. Később, 2001-ben a Lindab Intressenter AB kivásárló cégen keresztül a Ratos AB kivásárolta a Lindabot a tőzsdékről, a Skandia Liv és a Sjätte AP-fonden vállalatokkal együtt. Az anyavállalat 2006. májustól Lindab International AB néven folytatta tovább tevékenységét. A Lindab 2006. december 1-én visszatért a stockholmi tőzsdére, és a részvényeit ismét jegyezni kezdték.

Lindab üzletágak

Lindab Profil

A Lindab Profil üzletág svéd, acéllemez termékek és rendszerek széles skáláját kínálja. A komplett rendszerek, csarnokok és acélszerkezetek ill. ezek tető- és falburkolatai valamint a lakossági tetőprofilok, ereszcsatorna rendszer és kis épületrendszerek megoldást nyújtanak a beruházóknak, kivitelezőknek és építési vállalkozóknak egyaránt valamint fontos termékei a szerelő bádogosoknak és lakossági fogyasztóknak egyaránt. A Lindab termékeket Lindab Márkakereskedők, építőipari kis- és nagykereskedők, kivitelezők forgalmazzák, értékesítik.

A Lindab Profil üzletág által forgalmazott termékek szinte mind a biatorbágyi gyárban készülnek:

Lindab Rainline Ereszcsatorna

Lindab Topline cserepeslemez tető

Lindab Coverline trapézlemez

Lindab Seamline Korcolt lemez

Lindab szendvicspanel

Lindab Z C U profilok

Lindab csarnok épület

Lindab Légtechnika

A Lindab Légtechnika komplett szellőztetési megoldásokat biztosít, az egyedi elemektől a teljes belső klímarendszerekig. A termékterületek magukba foglalják kör és négyszög keresztmetszetű légcsatorna rendszereket, szabályozókat, kifúvófejeket, tűzcsappantyúkat, ipari porelszívó rendszereket, rögzítőelemeket, befúvókat, elszívókat, anemosztátokat, VAV elemeket, klímagerendákat, hűtőgerendákat, hűtő- és fűtőpaneleket, kör és négyszög keresztmetszetű hangcsillapító elemeket, valamint a kör keresztmetszetű vezetékrendszerekhez kapcsolódó termékek gyártásához szükséges gépeket. A Légtechnika üzletág kínálatába azon szoftverek kifejlesztése tartozik még, melyek a komplett szellőztetési és beltéri klimatizációs rendszerek tervezését, formatervezését és számítási feladatait elősegítik.

Building Systems (ASTRON)

Az Építési rendszerek ágazat kínálatába acélból készült, előre gyártott építési rendszerek tartoznak, melyeket az ágazat saját szoftvermegoldásai egészítenek ki, hogy egyszerűsítsék az építőipari munkát a tervezők és a vállalkozók számára. Az ágazat alapvető terméke egy, az ipari és raktározási célokból készült egyszintes épületek kialakításához kapcsolódó, hatékony koncepció. Idetartoznak az acélkeretek, valamint a falak és tetők teherhordó szerkezetei, kiegészülve a műszaki tervezési és projekt tervezési támogatással. Az épületek üzleti területe számos előre elkészített ipari építési megoldást kínál sokféle célra, mint a tárolás, a gyártás, az irodai vagy egyéb felhasználás.   A kulcsfontosságú kínálat hatékony koncepció az acélszerkezetek számára, beleértve az acélkereteket, a fal- és tetőszerkezeteket, valamint a tervezés és a projekttervezést.   Az épületeket 300 építőanyag kereskedő hálózatán keresztül értékesítik Európában, a FÁK és Oroszország területén, valamint a nagy nemzetközi projektek közvetlen értékesítésére.