Lindab Rainline ereszcsatorna ár árak áruház

Lindab ereszcsatorna árak

Lindab ereszcsatorna rendszer árak

A Lindab ereszcsatorna árak a mértetek és a bevonati rendszer (Elite vagy Magestic) alapján változnak. Folyamatosan, általában havonta, de évszakonként is változó szezonális ajánlat és akció, árengedmény teszi még vonzóbbá a vásárlást.

Lindab ereszcsatorna áruház

Lindab akció, árengedmény

Lindab Elite

Lindab ereszcsatorna árak 30 év garanciával

A Lindab Elite bevonati rendszere, ami a lemez mindkét oldalán (!) nagy korróziómentességet ad, az ereszcsatorna 30 éves átrozsdásodás elleni garanciáját is magában foglalja. Az ereszcsatorna árak csak a műszaki és minőségi tartalom figyelembe vételével értelmezhető!

Lindab ereszcsatorna árak 30 év garancia
Lindab ereszcsatorna árak 30 év garancia

A piacon elterjedt olcsó csatornához képest a Lindab Elite bevonattal ellátott gyártmányainak elvárható élettartalma a többszöröse. Saját tapasztalataink is ezt támasztják alá, számunkra is ez tette vonzóvá a Lindab termékeit. A Lindab ereszcsatorna árak ezt is tartalmazzák.

Lindab Rainline ereszcsatorna árak árlista
Lindab ereszcsatorna árlista

Lindab ereszcsatorna árlista

Lindab ereszcsatorna áruház

Lindab akció, árengedmény

Lindab Magestic

Lindab ereszcsatorna árak 10 év garanciával

A leggyakoribb ereszcsatorna típus a horganyzott acél alapanyagból készített. Erre a megoldásra a Lindab kidolgozott egy továbbfejlesztett változatot, a Magestic bevonati rendszert. A Lindab Magestic a cink bevonatot 3% magnéziummal és 3,5% alumíniummal erősítette meg. A tüzihorganyzott cinkbevonat porózus szerkezetű. A magnézium hatékony korróziógátló hatással bír, szilárd szerkezetet képez és tartós védelmet biztosít a korróziós tényezőkkel szemben. A Lindab ereszcsatorna ár a Magestic esetében jóval alacsonyabb.

Lindab ereszcsatorna árak 10 év garancia
Lindab Magestic bevonat

Lindab Magestic ereszcsatorna korróziós tesztek

Lindab ereszcsatorna árak magestic

A környezeti hatások tesztjei megmutatták, hogy tengervizes környezetben a Lindab Magestic háromszor korrózióállóbb a hagyományos horganynál. Karcolódás esetén a horganyzott bevonat rákenődik az élekre a vágásoknál, karcoknál. A magnézium anódosabb, mint a cink, ezért a Lindab Magestic aktívabb galvanizációs tulajdonságokkal rendelkezik, mint a cink-horganyzott bevonat. Az öngyógyító hatás megmarad a Lindab Magestic alapanyagok esetében is.

A Magestic korrózióját nem befolyásolja környezetének klórtartalma.

A Lindab Magestic bevonati rendszerrel készített csatornák a hagyományos horganyzott ereszcsatorna megjelenésére hasonlít leginkább, de formavilága és szerelhetősége a megszokott Elite ereszcsatornához hasonló.

Az idő múlásával a Magestic bevonat kissé sötétedik, patinásodik. 3-5 év alatt elnyeri sötétszürke külsejét.

A horganyzott acél már most is a leginkább környezetbarát anyag, amelyet esővíz-elvezető rendszerekben alkalmaznak. A Lindab Magestic a cinkkészletek mérsékelt felhasználója.

A Lindab Magestic ereszcsatorna árak jóval alacsonyabbak, mint az Elite bevonatú elemek ára. Ennek ellenére az átrozsdásodásra 10 év garanciát vállal a gyártó. Ez több mint a duplája a hasonló árszínvonalú termékhez képest!

Lindab ereszcsatorna árak magestic 10 év garancia
A Magestic színváltozása 4 év alatt
Lindab ereszcsatorna árak 10 év garancia magestic

Lindab Rainline ereszcsatorna árak

Lindab ereszcsatorna árak, engedmények és akciók

A Lindab Rainline ereszcsatorna árak az általános, mindenkor elérhető listaár és a szezonális Lindab akció figyelembe vételével értelmezendő. A Lindab is és cégünk is igyekszik az árakat olyan szinten tartani, amivel továbbra is piacvezető termék lesz.

Lindab Rainline ereszcsatorna árak árlista
Lindab ereszcsatorna árlista

Lindab ereszcsatorna árlista

Lindab ereszcsatorna áruház

Lindab akció, árengedmény

A Lindab és a hagyományos ereszcsatorna árak aránya

A termékek ára csak a műszaki tartalom figyelembe vételével értelmezhető adat. Ez vonatkozik a méretekre, a termék hatásfokára, élettartamára is.

Például két kifli összehasonlításánál nem csak az ízét, hanem a tömegét és tartósságát is figyelembe kell venni. Az egyes szempontok fontossága a különböző vevők/felhasználók esetén más és más. Van akinek az íze fontosabb a tartósságnál, van akinél ez fordítva van.

Az ereszcsatorna rendszerek esetén figyelembe kell venni a méreteket, az időjárás állóságot, a színválasztékot, a szerelési költségeket, a szerelés minőségét (gyártó által minősített kivitelező szereli vagy sem), az esztétikai megjelenést, az élettartamot, a garancia vállalást, a víz elvezetésének képességét (pl. nem csepeg-e, stb.), mechanikai ellenálló képességet (nem deformálódik-e ha ráesik egy faág), és az árát.

Lindab és a hagyományos ereszcsatorna árak összehasonlítása

Egy átlagos méretű családi ház esetén (40 méter függőeresz, 4 db 3 méteres lefolyócső és tartozékok) ha figyelembe vesszük, hogy csak minden második esetben szereli fel szakember az ereszcsatornát, a következő ráfordítások várhatóak 50 év alatt (átlagos átépítési ciklusidő).

Lindab ereszcsatorna árak Rainline 30 év garancia

A táblázatban a hagyományos horganyzott ereszcsatorna rendszert háromszor kell megvásárolni a tönkremenetel miatt. Ez a közzétett 15-20 év élettartam alapján is nagyon optimista becslés. Arra is számítani kell, hogy a tönkremenetelek előtt már néhány éven át csepeghet és a rozsda is kiüt a felületén.

A Lindab Magestic várható élettartama 30 év, tehát itt is várható egy alkalommal az újravásárlás. Azonban a tönkremenetel előtt a jól kidolgozott illesztések és tömítések miatt a csepegésre jóval kisebb az esély.

A Lindab Elite bevonatú ereszcsatorna esetén a fenti problémák csak 50 év után várhatóak.

A Lindab ereszcsatorna ár az összehasonlítás szerint a legalacsonyabb.

Nem vettük figyelembe a műanyag, horgany, alumínium, vörösréz, titáncink, stb. csatornákat. A horgany, alumínium és műanyag csatornák mechanikai, hő- és UV tűrőképességük messze elmaradnak az acélból készült csatornákhoz képest. A vörösréz, titáncink alapanyagok ára pedig messze felülmúlja az acél csatornákét. A Lindab Rainline ereszcsatorna árai a drága és olcsó rendszerek között helyezkednek el.

Lindab Rainline ereszcsatorna és kényelem

A Lindab Rainline Elite ereszcsatorna ára a beruházáskor ugyan magasabb, mint a hagyományos horganyzott ereszcsatornák ára, de az épület védelmét jobban látja el és ritkábban is kell felújítani vagy cserélni. A vevők kényelmét és az épületek megóvását is jobban teljesíti. A Lindab ára csak ezek fényében lesz értelmezhető adat.

Sem a Lindab, sem cégünk nem törekszik a “legolcsóbb” termék előállítására vagy forgalmazására. Mi a legoptimálisabb termék megtalálására kínálunk lehetőséget. A Lindab ereszcsatorna árak ilyen értelemben lesz a legolcsóbb, legjobb a piacon, a piacvezető szerepet így sikerült elérni.

Lindab ereszcsatorna ára a működőképesség fényében

A Lindab ereszcsatorna árak figyelembe vételekor a következő diagram segít az összehasonlításban. A műszaki és esztétikai megfelelőség átlaga az 50 év alatt százalékosan kifejezve:

hagyományos horganyzott ereszcsatorna 59% (háromszor kellett megvenni, összesen 240.000.- Ft)

Lindab Magestic 72% (kétszer kellett megvenni, összesen 200.000.- Ft)

Lindab Elite 60% (egyszer kellett megvenni, összesen 150.000.- Ft)

Lindab ereszcsatorna árak rainline 30 év garancia

Következtetésünk, hogy a legkevésbé a hagyományos horganyzott ereszcsatorna képes működni (59%), ráadásul, a legdrágább megoldás.

Kicsit kevesebb összegért a Lindab Magestic sokkal jobb működést és megjelenést ad (72%).

A legolcsóbb megoldás a Lindab Elite ereszcsatorna rendszer, működése az előző két választás között teljesít (60%) a legkevesebb pénzért cserébe.

A Lindab Rainline ereszcsatorna rendszer tehát nem csak az ár, hanem a műszaki és esztétikai megfelelőség szempontjából is a legjobb választás.

Tudjuk, hogy az építkezések olyan szakaszában szokott felvetődni az ereszcsatorna vásárlás igénye, amikor már fogytán a pénz, sőt már talán túl is ment a költség az előre eltervezett mértéken. A Lindab és cégünk is arra törekszik, hogy az ereszcsatorna ára a megfizethető sávban maradjon a műszaki színvonal csökkenése nélkül. A Lindab Magestic ereszcsatorna rendszer alacsonyabb ár, beruházási költség mellett igen magas műszaki tartalmat ad.

Lindab Rainline ereszcsatorna árak árlista
Lindab ereszcsatorna árlista

Lindab ereszcsatorna árlista

Lindab ereszcsatorna áruház

Lindab akció, árengedmény

Lindab ereszcsatorna árak és esztétika aránya

A Lindab ereszcsatorna árak és esztétika aránya olyan érték, amit nem tudunk mértékegységgel megfogalmazni. Mivel az esztétikai élmény nagyon szubjektív fogalom, így ezt képletekkel vagy grafikonokkal nem is tudjuk ábrázolni. A Lindab ereszcsatorna egzakt adatait mint az árak vagy a műszaki paraméterek, már a korábbiakban bemutattuk. A látványhoz csak néhány fényképpel tudunk segíteni a döntésben, vagy a kereskedésekben látható bemutató táblák megtekintését javasoljuk.

Lindab Rainline ereszcsatorna árak
Lindab Rainline ereszcsatorna rézvörös
Lindab Rainline ereszcsatorna árak
Lindab Rainline ereszcsatorna ezüst
Lindab Rainline ereszcsatorna árak
Lindab Rainline ereszcsatorna rézvörös
Lindab Rainline ereszcsatorna árak
Lindab Rainline ereszcsatorna ezüst
Lindab Rainline ereszcsatorna árak
Lindab Rainline ereszcsatorna antracitmetál

A mi véleményünk, hogy fontos a szerelés minősége is, de a jól kidolgozott illesztéseknek köszönhetően (bepattintós rendszer) az elemek egymáshoz való illesztése csak néhány alig látható helyen igényel kötőelemet (csatornatartók, lefolyócső bilincsek rögzítése és a lefolyócső és tartozékai illesztésénél néhány POP szegecs. A Lindab Rainline rendszer választása esetén ezek a szegecsek az ereszcsatorna színével egyezőek, így még kevésbé láthatóak. Az esztétikai élmény növeléséhez ez is hozzájárul. A Lindab ereszcsatorna árak tartalmazzák az elemek pontos illeszkedését, ami a látvány szempontjából sem elhanyagolható.

Mindezek miatt szerintünk a Lindab ereszcsatorna árak és a látvány aránya a legjobb a piacon, mert a végeredmény nagyon szép.

Egyes esetekben, ahol a megjelenésre különös gondot fordítanak, még a konkurens gyártók által készített épületekre is a Lindab Rainline ereszcsatorna rendszerét használják.

Lindab ereszcsatorna szerelés és árak

Ha teheti szereltesse szakkivitelezővel. A Lindab ereszcsatorna árak tartalmazzák a kivitelező partnerek képzését is. A Lindab és cégünk is figyel az ereszcsatorna esetében is az árak és a termék értéke arányának maximalizálására. Ez az oktatás nélkül csorbulna, így fenntartjuk ezt a hozzáadott értéket is. Ha a Lindab megépítette és fenntartja az oktatási központot a telehelyén, áldoz az oktatáson elhasznált anyagokra és a jobbnál jobb oktatókra, akkor mi, kivitelezők nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne a csúcsminőséget hozzuk a kivitelezésben is. Így lehet csak a Lindab ereszcsatorna ára olyan kedvező, ami a piacvezetővé teszi a terméket.

Lindab Rainline ereszcsatorna árak, engedmények, akciók

A kezdeti magasabb beruházási összeg mellett is az átlagos életciklus (50 év) alatt a Lindab ereszcsatorna ára a legkedvezőbb az összehasonlított termékek közül. Azért, hogy a jó döntést még könnyebb legyen meghozni, a Lindab folyamatos akciókkal, árengedményekkel teszi még vonzóbbá a termékeit. Ha ezeket a lehetőségeket (általában színek szerinti akciók) sikerül kihasználni, akkor az egyébként is kedvezőbb Lindab ereszcsatorna árak a konkurens termékekhez képest még kedvezőbbé válnak.

Lindab ereszcsatorna árak rainline elite 30 év garancia

A grafikonon látszik, hogy a Magestic rendszer akció esetén alig kerül többe, mint a hagyományos csatornák. Ez a bekerülés a 15-20. évtől azonban “átfordul”, mert amíg a hagyományos már tönkrement, a Magestic még működik. Ekkor már a Lindab ereszcsatorna ár a legalacsonyabb, és az ötven éves ciklus alatt ez a különbség csak fokozódik.

Az éppen aktuális engedmények és akciók érvényesítése a vásárláskor automatikusan történik, de a LINDAB ÁRUHÁZ oldalunkon az akciós árak is láthatóak.