hő és füstelvezető kupola tűlnyomásos lépcsőház niztonsági világítás

Hő és füst elvezetés

Hő- és füst elvezető rendszerek kivitelezése, tervezése és felülvizsgálata

Gravitációs és gépi hő- és füst elvezető rendszerek (RWA)

Pontszerű és sávos hő és füst elvezető (RWA) kupolák karbantartását és kötelező féléves szakértői felülvizsgálatát vállaljuk, nem csak az általunk épített rendszerekre. Igyekszünk a legjobb megoldásokat megtalálni az önök számára. A hő és füst elvezető rendszerek kialakításánál a legfontosabb szempont az életvédelem. A hatályos törvények is ezt veszik figyelembe, de ezek mellett olyan kényelmi funkciók is helyet kaphatnak, mint a bevilágítás vagy a szellőzőzés. Az optimális kialakításban segítünk ügyfeleinknek.

tető nyílások kupolák RWA hő és füst elvezető

A hő és füst elleni védelem esetén is követjük a jelmondatunkat, mi szerint a legmagasabb minőség elérése a cél. Ebben az esetben szó szerint élet-halál kérdése lehet ez.

Többféle működési elv alapján telepített rendszerek felülvizsgálatát végezzük (CO2, druckgas generátor, elektromos). A felülvizsgálat eredményéről jegyzőkönyvet készítünk, az esetleges javításokra ajánlatot teszünk és igény esetén a javításokat elvégezzük.

tető nyílások kupolák RWA hő és füst elvezető

Túlnyomásos lépcsőházak

A menekülési útvonalak biztosítása a kiürítés ideje alatt az elsődleges cél a hő és füst elleni védekezésben.

túlnyomásos lépcsőház felülvizsgálata
Budapest – Haller Garden

Magasabb épületek, általában irodaházak, lakóépületek esetében a füstmentes menekülési útvonal biztosítása a lépcsőházakban túlnyomás létrehozásával biztosított. Ennek rendeltetésszerű használatát biztosítandó, a kötelező felülvizsgálat ötévente előírt. Vállaljuk ilyen rendszerek felülvizsgálatát, amely során a megfelelő precíziós légnyomás mérést elvégezzük. A menekülés sikere néhány Pascalon múlhat!

túlnyomásos lépcsőház felülvizsgálata
Budapest – Haller Garden
túlnyomásos lépcsőház felülvizsgálata
Budapest – Átrium Park

Menekülési útvonalak, biztonsági világítás

Az útvonalak füstmentesítése a légzés miatt fontos szempont, már öt belégzés is halálos lehet. Fontos az is, hogy a látási viszonyok is megfelelőek legyenek, a menekülés gyorsabb és folyamatosabb lehet, ezzel a menekülés ideje csökkenthető. Ennek érdekében a biztonsági világítást, az útirányt jelző táblákat, és a nyílászárókat is ellenőrizni kell. Mindezek együttes alkalmassága a kiürítési idő csökkenéséhez vezet, ami az elsődleges célunk elérésében, az életvédelemben segít nekünk.

Ne úgy tekintsünk ezekre a berendezésekre, mint szükséges rosszra, hanem mint olyan eszközökre, aminek az életünket köszönhetjük, ha szükségesség válik a használatuk. Akárcsak az autónkban a biztonsági öv, vagy a légzsák.

A tűz vagy a füst kialakulása esetén a menekülés sikere néhány másodpercen múlhat!

Keressen minket elérhetőségeink szerint.

biztonsági világítás felülvizsgálata
Törökbálint – Tópark
biztonsági világítás felülvizsgálata
Törökbálint – Tópark
biztonsági világítás felülvizsgálata
Törökbálint – Tópark

A COLT magyarországi képviselete is rendelkezésükre áll.